راهبند مکانیکی از جمله ابتدایی ترین نوع راهبند ها میباشد و جزو سری اول راهبندها محسوب میشوند و بوسیله یک چرخ دنده حرکت میکند اما با گذشت زمان دیدیم که نوع دیگر و مدرن تر راهبند به بازار عرضه شد و آن هم راهبند هیدرولیکی بود که توسط پمپ روغن و جک های موتور دار به حرکت در می آمد.
در حقیقت نوین ترین نوع راهبند هم همین هیدرولیکی میباشد بوم راهبند هیدرولیکی دیگر محدودیت سایز ندارد چون پمپ روغن این راهبند توانایی این را دارد که هر طول و وزنی از بوم را بالا و پائین ببرد و مانند نوع مکانیکی محدودیت ندارد.
از راهبندها به طور عمده در ساختمان های اداری و دانشگاه ها استفاده میشود و بیشتر برای مراکز و مکان های پر تردد میباشد که هر لحظه و هر دقیقه ماشین ها و خودرو ها در حال عبور و تردد هستند و نگهبان هم باید یک ایست کامل را بوسیله راهبند به وی بدهد تا بررسی کند که فرد مشکوک است و یا خیر در صورت وجود هر گونه مشکل نگهبان میتواند مانع از ورود فرد به داخل محوطه شود خب این یکی از مزیت های راهبند که فرد به صورت خودسرانه نمیتواند وارد شود و باید دستور نگهبان برای بالارفتن راهبد صادر شود.
در غیر اینصورت هیچ راهی برای دخول وجود ندارد البته این یک مسئله امنیتی است و فقدان آن یعنی ضعف در ایمنی پس وجود راهبنددورژانس یک راهکار برای ایجاد و حفظ امنیت میباشد.