درب اتوماتیک ضد حریق مناسب جهت ممانعت از گسترش آتش در فضای باز هستند و همچون دیوار ضد حریق واکنش نشان می دهند.
استفاده از درب اتوماتیک ضد حریق در عرصه ملی در حال تبدیل شدن به قانون است و حتی تسهیلات ضد حریق در ساختمان ها همانند درب اتوماتیک ضد حریق به صورت وسیع مورد تقاضا هستند.
این نوع درب باید در مقابل درجه حرارت زیاد مقاوم باشند بنابراین خیلی سنگین بوده و در حالت دستی نمی توان آنها را بست، پس در شرایط معمولی اکثراً باز هستند.

تمام دربهای ضدحریق دورژانس باید دارای مشخصات عمومی به شرح زیر باشند:
1- بایستی دارای مدارک فنی زیر باشد :
– دارای گزارش آزمایش آتش از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و شهرسازی باشد.
– دارای تائیدیه و گزارش آزمایش حریق از مراکز و آزمایشگاههای معتبر بین المللی (مانند آزمایشگاههای TBW, Warrington،LPCB،UL و …) باشد.
– برای پروژه های خاص و مهم، نمونه واقعی در ابعاد کامل از محل پروژه توسط دستگاه نظارت یا نهاد معتبر شخص ثالث برداشت شده و آزمون آتش استاندارد توسط آزمایشگاه معتبر بر روی آن انجام شود.
– گزارش آزمایش آتش باید در مقایسه با مقررات مرجع و الزامات مربوط به پروژه ارائه گردد.
2- درب ضد حریق، بر حسب نیاز، موقعیت قرارگیری در ساختمان و بر اساس مقررات مرجع دارای سیستم های خودبسته شو با حالت آرام بند، سیستم خودکار بسته شو و دستگیره آنتی پنیک استاندارد باشد:
استثناء: درهای آتش مستقر در دیوارهای مشترک جداکننده واحدهای خواب در آپارتمان های مسکونی میتواند فاقد سیستم خودبستهشو یا خودکار بسته شو باشد.
3- پس از بسته شدن باید بتواند گسترش آتش و دود را از هر طرف به طرف دیگر مسدود کند.
4- زمان محافظت مورد نیاز در برابر آتش را مطابق با مقررات و آیین نامه های ساختمانی مرجع تامین نماید.
استانداردهای درب ضد حریق دورژانس
ابزار و یراق آلات مورد استفاده در این نوع درب ها می بایست دارای تائیدیه مقاوم در برابر حریق از آزمایشگاه های معتبر باشند .
این نوع درب ها می بایست در آزمایشگاه مقاومت در برابر آتش به وسیله کوره مقاومت در برابر آتش مقیاس متوسط ( یک متر مربع)متناسب با ابعاد کوره و قاب دستگاه شامل جزئیات کامل ( لنگه در ، چارچوب ، لولاها ، دستگیره ، قفل و …) مورد آزمایش قرارگرفته و تا دقیقه 120 معیار یکپارچگی برآورده گردد.